‘Giardino Musicale’ staat voor een tuin vol muzikale bloemen.
Grote adembenemende bloemen, en ook heel kleine, tere exemplaren.
Een rijke variatie aan contrasterende en harmoniërende kleuren en verschijningsvormen.

Het internationale barokensemble Giardino Musicale, dat zowel in grote als kleine bezetting optreedt, is in 2006 opgericht door blokfluitiste/hoboïste Eva Harmuthová en celliste Elske Tinbergen.

Het ensemble beperkt zich qua repertoire niet alleen tot de geijkte stukken: Giardino Musicale wil een podium zijn voor bijzondere ‘onontdekte’ muziek.

Bij kamermuziekconcerten worden ook bijzondere instrumenten, zoals hobo da caccia, basse de violon, violoncello piccolo, viola d’amore en basblokfluit, tot klinken gebracht. De muzikale beleving wordt geïntensiveerd door een mondelinge toelichting met achtergrondverhalen, ‘spicy details’ en de samenhang van de uit te voeren werken, zo nu en dan aangevuld met enkele theatrale elementen.

Giardino Musicale in grote(re) bezetting werkt regelmatig samen met dirigent Arjen J.A. Uitbeijerse (Christelijk Vocaal Ensemble Marcantus & Psallite Deo). 

Haar tiende concertseizoen heeft Giardino Musicale o.a. gevierd met de uitvoering van een van de hoogtepunten uit de Barok: de Hohe Messe van J.S. Bach (i.s.m. Toonkunstkoor Wageningen o.l.v. dirigent Patrick van der Linden).

Voor het tweede seizoen neemt Giardino Musicale ‘XL’ de begeleiding van een serie Bachcantates in de Thomaskerk te Amsterdam voor haar rekening (zie Agenda).