Jérôme Brodin was acht jaar toen hij zijn eerste ervaring opdeed met het klavecimbel. Bij toeval ontdekte hij dit bijzondere instrument op de muziekschool van zijn woonplaats Compiègne (Fr) en werd er meteen door geraakt. In hetzelfde jaar werd hij toegelaten tot de klas van Sylvie Pécot-Douatte bij wie hij tot op zestienjarige leeftijd klavecimbel studeerde.

Na te zijn verhuisd naar Bretagne, studeerde Jérôme van 2002 tot 2007 klavecimbel aan het Conservatorium van Rennes bij Pascal Dubreuil. Tegelijkertijd behaalde hij zijn Bachelor Musicologie aan de Universiteit van Rennes. Vervolgens studeerde hij klavecimbel en continuo aan het Utrechts Conservatorium bij Siebe Henstra, waar hij in 2011 zijn Masterdiploma behaalde.

Hij volmaakte zijn opleiding tot solist en continuospeler gedurende masterclasses bij Bob Van Asperen, Frédérick Haas en Gustav Leonhardt.

Sindsdien speelt Jérôme met vele ensembles, met als meest bekende Holland Baroque Society, BarokOpera Amsterdam en Opéra Louise. Regelmatig treedt hij ook op in zowel kamermuziekverband (met Giardino Musicale, Les Sélénites en met de klaveciniste Claude Meneux-Poizat) als solistisch.

Sinds 2016 is Jérôme ook docent Alexandertechniek, een bewegingsleer in het (her)vinden van je natuurlijke balans en coördinatie.

www.jeromebrodin.com

Afhankelijk van het programma bespeelt Jérôme binnen Giardino Musicale het klavecimbel en het orgel.